Eksplosjon og brann i Dubais største havn

Brannen ved Jebel Ali-havnen i Dubai, som skal ha oppstått i et konteinerskip ved kai, er nå under kontroll, opplyser myndighetene i Dubai.

Publisert
Sist oppdatert

Øyenvitner fortalte onsdag kveld at en kraftig eksplosjonen rystet bygninger i Dubai, og bilder i sosiale medier viste et flammehav i havneområdet.

– Jeg sto utenfor på balkongen. Vennen min så et gult lys, akkurat som sola, Jeg tok et bilde, og deretter kom det en lyd, forteller øyenvitnet Clemence Lefaix, som har delt bilder av hendelsen i sosiale medier.

– Jeg har bodd her i 15 år, men det er første gang at jeg har sett og hørt noe slikt, forteller en innbygger i Dubais Madina-distrikt, som ligger nær havnen.

Brannmannskaper fikk relativt raskt kontroll over flammene, og det er ikke meldt om skadde. Hva som forårsaket eksplosjonen er ikke kjent.

Ifølge bilder og meldinger gjengitt i sosiale medier fant eksplosjonen sted om bord i et drøyt 90 meter langt konteinerskip som er registrert på Komorene og som la ut fra emiratet Sharjah 11. juni. Dette er ikke bekreftet fra annet hold. Det er heller ikke kjent hva skipet har i lasten.

Jebel Ali-havnen i Dubai er en av verdens travleste havner og betjener skip fra store deler av verden.

(©NTB)

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer