Afghanistan

Eksplosjon i bryllupshall i Kabul

Minst 20 mennesker ble drept eller såret da en bombe gikk av i en bryllupshall i Kabul, opplyser en talsmann for Afghanistans innenriksdepartement.

Publisert

Talsmann Nsrat Rahimi oppgir ikke noe tall på drepte, men deler i stedet bilder på Facebook av det som ser ut som mange døde mennesker i en spisesal.

Flere hundre mennesker antas å ha vært til stede i Dubai City-hallen vest i Kabul da bomben gikk av lørdag kveld.

Eksplosjonen skjedde i herreavdelingen i bryllupshallen, skriver nyhetsbyrået Reuters.

– Dessverre forårsaket eksplosjonen sivile ofre, sier talsmann Nasrat Rahimi i innenriksdepartementet.

Et italienskdrevet sykehus opplyser at de hittil har tatt imot rundt 20 pasienter.

Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for angrepet. Både afghanske Taliban og IS' lokale fløy har utført blodige angrep i Kabul tidligere.

Bryllupshallen ligger i en del av hovedstaden der det bor mange afghanere fra den sjiamuslimske hazara-minoriteten.

Bomben gikk av etter en rolig uke i den afghanske hovedstaden, men for ti dager eksploderte en bilbombe i samme gate som bryllupshallen.

Minst 14 mennesker ble drept i Taliban-angrepet, som var rettet mot afghanske sikkerhetsstyrker. 145 mennesker ble såret, og de fleste ofrene var sivile.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.