Eksplosjon i boligblokk i Norrköping

Det brenner i en boligblokk i Norrköping etter en eksplosjon søndag morgen, melder Aftonbladet.

Det begynte å brenne kraftig i en boligblokk i Norrköping etter en eksplosjon natt til søndag. Foto: Fredrik Schlyter / TT / NTB
Det begynte å brenne kraftig i en boligblokk i Norrköping etter en eksplosjon natt til søndag. Foto: Fredrik Schlyter / TT / NTB Vis mer
Publisert

Avisa skriver at beboere i den rammede trappeoppgangen og i nærheten blir evakuert. Til sammen er det snakk om rundt 150 personer, opplyser politiet. Minst åtte personer er sendt til sykehus for en sjekk, og to personer skal ha fått lettere skader.

En kirke i nærheten har åpnet døren for de evakuerte, som får kaffe og en matbit. Kirken deler også ut tepper og hjelper folk med å få kontakt med pårørende, forteller kommunikasjonssjef Gustaf Hull i Svenska kyrkan.

– Det har vært en strøm av folk denne morgenen, men de fleste til videre til sine pårørende, forteller han.

Politiet melder på sine nettsider at det trolig dreier seg om en detonasjon inne i en leilighet. Den har forårsaket store skader i trappeoppgangen og utløst en omfattende brann. Røyken skal være synlig fra store deler av byen.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 5.51. Søndag morgen opplyste de at det var for tidlig å si om hendelsen kan kobles til tidligere voldshandlinger i byen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer