Eksperter tror på tosifret prisvekst på boligmarkedet i Oslo

Godt hjulpet av rekordlav styringsrente på 0 prosent har 2020 vært det sterkeste boligåret siden 2016. Flere i boligbransjen tror på enda sterkere vekst i 2021.

Investor og administrerende direktør i Storm Capital, Morten E. Astrup, tror på et nytt år med tosifret boligprisvekst i Oslo. Man ikke skal undervurdere at mange boliger nå har langt høyere standard etter et år med massiv oppussing, sier han til Finansavisen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Investor og administrerende direktør i Storm Capital, Morten E. Astrup, tror på et nytt år med tosifret boligprisvekst i Oslo. Man ikke skal undervurdere at mange boliger nå har langt høyere standard etter et år med massiv oppussing, sier han til Finansavisen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Den endelige fasiten foreligger ikke før Eiendom Norge kan oppsummere boligåret 6. januar 2021, men fra november 2019 til november 2020 er boligprisene opp 10,4 prosent i Oslo og 7,8 prosent i landet, skriver Finansavisen.

Baard Schumann er konsernsjef i eiendomsselskapet Nordr. Han tror på høy prisvekst i hovedstaden i 2021.

– Jeg tror dessverre vi kommer til å se 14 prosents økning i Oslo neste år, fordi ingen politiske partier i Oslo egentlig ønsker å bidra til mer boligbygging. Dette har jeg varslet de siste tre til fire årene, sier Schumann til avisen.

– Jeg tror det blir 11 prosents vekst. Oslo vil bli enda mer berørt av lavere tilbud enn i landet for øvrig, spesielt på grunn av for lite nybygg som kommer ut i 2021. I tillegg ser vi at sentraliseringen fortsetter, sier administrerende direktør i Privatmegleren Grethe Meier.

Også administrerende direktør i DNB Eiendom Terje Buraas tror på vekst det neste året.

–Vi tror prisveksten i Oslo vil ligge på 10 prosent. De største drivere er lite utbud, lav rente og hovedstadseffekten, sier han.

(©NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer