Eksperter tror på fortsatt boligprisfall i Oslo

I mars falt Oslo-prisene med 1,2 prosent. Nå tror flere i bransjen at prisene vil falle videre i april.

Boligprisene i Oslo var ved utgangen av mars 15,6 prosent høyere enn ett år tidligere. Det kan ha vært toppen for denne gang. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Boligprisene i Oslo var ved utgangen av mars 15,6 prosent høyere enn ett år tidligere. Det kan ha vært toppen for denne gang. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Boligprisene i Oslo var ved utgangen av mars 15,6 prosent høyere enn tolv måneder før. Det kan ha vært koronatoppen i boligmarkedet, skriver Finansavisen.

– Markedet er egentlig ganske likt det vi så i 2017, da vi fikk negativ utvikling etter et kjempesterkt 2016, sier administrerende direktør Stian Kløfta i Krogsveen til avisen.

I februar 2017 nådde Oslo forrige topp med en tolvmånedersvekst på 24 prosent. Fra topp til bunn falt prisene deretter med 14,5 prosent.

I mars ble mange overrasket over at boligprisene falt i Oslo med 1,2 prosent.

– Jeg tror vi kan se at det er steder utenfor Oslo som får kraftigere prisvekst enn hovedstaden i prosent. Vi ser nå mer aktive budrunder utenfor Oslo enn tidligere, sier Kløfta.

Direktør Terje Buraas i DNB Eiendom sier prisfallet er en justering etter en voldsom utvikling.

– Fornuften har slått inn hos mange, og folk skjønner at dette ikke kan vokse inn i himmelen, sier han og peker på at det er småleilighetene som har dratt opp prisnivået i Oslo.

Fasiten for april kommer 5. mai, når Eiendom Norge legger fram boligprisstatistikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer