Australia

Eksperter: Minst 2000 koalaer har mistet livet siden oktober: - Det er som armageddon

Skogbrannene som har herjet i Australia, har ødelagt mange koalaers naturlige habitat. Over 2.000 koalaer har mistet livet siden oktober, tror eksperter.

Skogbrannene i Australia den siste tiden har tatt livet av mer enn 2.000 koalaer, tror eksperter. Foto: AP / NTB scanpix
Skogbrannene i Australia den siste tiden har tatt livet av mer enn 2.000 koalaer, tror eksperter. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ble koalaene viet en høring i parlamentet i delstaten New South Wales. I høringen oppjusterte ekspertene tallet på hvor mange koalaer de mener har mistet livet i brannene fra 350 til 2.000.

Ødeleggelsene er så store at det trolig er umulig å finne alle de døde dyrene, fortalte leder i miljøorganisasjonen North East Forest Alliance, Dalian Pugh, i høringen.

De siste årene har steder der koalaene bor og trives blitt ødelagt av landrydding, og de siste månedene har kraftige branner i delstatene Queensland og New South Wales utgjort en ny stor trussel.

I New South Wales er et landområde på mer enn 20.000 kvadratkilometer ødelagt i brannene.

Klinikksjef Cheyne Fanagan ved Port Maquarie koalahospital sier at en tredel av koalaenes naturlige habitat ved kysten i New South Wales er ødelagt i brannene.

– Jeg mener at vårt forrige estimat på 350 koalaer trolig er veldig, veldig lavt. Vi har opplevd en rekke branner opp gjennom årene, men ingen har vært som denne. Det er som armageddon, sa hun.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer