Eksperter gransker hjerteproblemer hos vaksinerte tenåringer

Amerikanske eksperter møtes onsdag for å granske over 300 bekreftede tilfeller av hjerteproblemer hos tenåringer som har blitt vaksinert mot koronavirus.

En helsearbeider forbereder en dose med mRNA-vaksinen fra Pfizer/Biontech på Filippinene. Foto: Jack Guez/AFP/NTB
En helsearbeider forbereder en dose med mRNA-vaksinen fra Pfizer/Biontech på Filippinene. Foto: Jack Guez/AFP/NTB Vis mer
Publisert

Ekspertene inngår i en komité i regi av Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Onsdag skal de gå gjennom data knyttet til mer enn 300 bekreftede tilfeller av hjertemuskelbetennelse (myokarditt) hos tenåringer etter å ha fått mRNA-vaksiner.

Hensikten er å finne ut om mRNA-vaksiner kan forårsake myokarditt, samt perikarditt (hjerteposebetennelse). Israel var det første landet som identifiserte en mulig forbindelse.

– Disse tilfellene er sjeldne, og det store flertallet har blitt helt friskmeldt etter hvile og støttetiltak, sier CDC-direktør Rochelle Walensky i forkant av møtet.

300 tilfeller av 20 millioner vaksinerte er et lite antall, men fortsatt trolig høyere enn det man ellers ville ha regnet med i denne aldersgruppen. I USA er vaksinen fra Pfizer og Biontech den eneste mRNA-vaksinen som gis til ungdommer fra tolv år og oppover.

(©NTB)

Mer om