Ekspertene rystet: - Dette er et ordentlig jordskjelv

Formel 1-stjernen Lewis Hamilton (39) skal være i ferd med å bytte lag til Ferrari fra 2025-sesongen. Ekspertene kaller nyheten et sjokk, men tror det er hold i den.

Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1 at a team photograph.23.11.2023. Formula 1 World Championship, Rd 23, Abu Dhabi Grand Prix, Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, Preparation Day.Photo credit should read: XPB/Press Association Images.
Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1 at a team photograph.23.11.2023. Formula 1 World Championship, Rd 23, Abu Dhabi Grand Prix, Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, Preparation Day.Photo credit should read: XPB/Press Association Images. Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Det er Autosport som hevder å ha kilder på det som vil være en uhyre oppsiktsvekkende overgang i Formel 1-miljøet. Ifølge nettstedene skal avtalen som er på trappene gjøres gjeldende fra 2025.

«Selv om det ikke er klart om en endelig kontrakt er signert, forstår Motorsport.com at forhandlingene er på et avansert stadium og kan være avsluttet innen slutten av denne uken», skriver Motorsport og Autosport.

– Jeg var nødt til å sjekke kalenderen for å se at det ikke var 1. april. Det er ingen grunn til å tro at dette er en spøk. Dette er et ordentlig jordskjelv, og det vil i så fall være den største sjokkovergangen på veldig mange år, sier Viaplay-ekspert Stein Pettersen til NTB.

– Gøy at det skjer litt i førerkabalen

Ferrari skal lenge ha vært interessert i Hamiltons tjenester.

– Når Autosport og Motorsport skriver om dette, er det sannsynlig at noe er i ferd med å skje, sier Viaplay-kollega Thomas Schie til NTB.

Han vedgår at Hamilton-nyheten slår ned som en liten bombe.

– Jeg synes det er overraskende. Det virket som han skulle bli i Mercedes ut karrieren, men når det er sagt, synes jeg dette er et morsomt bytte. Det er gøy for sporten at det skjer litt i førerkabalen. Den har vært veldig stabil de siste årene, sier Schie.

– Hamiltons forhold til Ferrari gjør dette veldig spesielt. Han har hatt en veldig rettlinjet karriere der han Mercedes har på en måte vært «urteamet» hans. Det viser imidlertid at Hamilton ikke har gitt seg, og han kommer nok ikke til å rulle rundt i den røde dressen, supplerer Pettersen.

Peker på Albon

Han tror Ferrari-merket lokker selv for Hamilton.

– Alle førerne har en drøm om å kjøre med den røde dressen og å kjøre i rødt. Det er det største teamet i Formel 1 selv om de ikke har vunnet VM på mange år. Det er nok det som spiller inn. I tillegg har det sikkert noe med penger å gjøre, smiler Viaplay-ekspert Schie.

Schie peker på at det er nærliggende å tenke seg at det er Carlos Sainz som skal vike plass for Hamilton i Ferrari-stallen, all den tid Charles Leclerc i fjor signerte en ny langtidsavtale med bilfabrikanten.

– Det blir også utrolig spennende og morsomt å se hvem som kommer inn for Hamilton i Mercedes, sier Schie.

– Hvem er ditt tips?

– Hvis ikke Lando Norris hadde signert en ny langtidskontrakt med McLaren, hadde jeg sagt han med en gang. Da sier jeg i stedet Alex Albon. Han er allerede i Mercedes-systemet gjennom Williams, svarer eksperten.

– Det blir etter alt å dømme et dominospill her, og det blir spennende å se hvordan kabalen går opp, legger Pettersen til.

Toårsavtale

Britiske Hamilton er sju ganger verdensmester, men har de siste sesongene slitt tungt med å holde følge med suverene Max Verstappen. Red Bull-føreren har radet opp seirer og tatt den ene rekorden etter den andre.

Hamilton signerte i fjor en ny toårsavtale med Mercedes. Motorsport.com antyder at briten kan ha en klausul i denne som åpner for å bytte lag etter 2024-sesongen.

(©NTB)

Mer om