Eirik Jensen har søkt om forlenget soningsavbrudd

Narkotika- og korrupsjonsdømte Eirik Jensen har søkt om forlenget soningsavbrudd, opplyser hans advokat John Christian Elden.

Eirik Jensen og samboeren Ragna Vikre kjører ut fra Kongsvinger fengsel etter at ekspolitimannen ble midlertidig løslatt fra fengselet av helsemessige årsaker i mars. Foto: Javad Parsa / NTB
Eirik Jensen og samboeren Ragna Vikre kjører ut fra Kongsvinger fengsel etter at ekspolitimannen ble midlertidig løslatt fra fengselet av helsemessige årsaker i mars. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert

I mars i år fikk Jensen innvilget soningsavbrudd av Kriminalomsorgen på grunn av ekspolitimannens helsesituasjon. Soningsavbruddet var i første omgang på seks måneder, en frist som utløper i neste uke, ifølge Elden.

– Helsetilstanden hans har ikke vesentlig endret seg siden løslatelsen, skriver Elden i en SMS til NTB lørdag ettermiddag.

– Søknaden om forlenget avbrudd er sendt etter at det nå foreligger oppdaterte opplysninger og helsefaglige og sakkyndige vurderinger, fortsetter han.

Eirik Jensen ble i 2020 dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning gjennom rundt ti år til innførsel av flere tonn hasj.

Borgarting lagmannsrett fant det bevist at den tidligere politimannen hjalp narkotikadømte Gjermund Cappelen i hans mangeårige virksomhet med å smugle store mengder narkotika inn i landet.

– Denne tiden har vært vanskelig for Jensen, men han har brukt tiden til å fokusere på gjenåpning av straffesaken, uten at vi er i mål der ennå, opplyser Elden til NTB.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer