Eirik Jensen får ikke behandlet fengslingsanken av annen domstol

Den tidligere politimannen Eirik Jensen fikk ikke medhold i kravet om at en annen rettsinstans enn Borgarting lagmannsrett skulle behandle anken.

Eirik Jensen under fengslingsmøtet i Oslo tingrett 16. juli. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Eirik Jensen under fengslingsmøtet i Oslo tingrett 16. juli. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det kommer fram i en avgjørelse fra Borgarting lagmannsrett onsdag.

– Jensen mener det er besynderlig at Borgarting insisterer på å holde på denne saken selv, men vi kan bare notere det og vente på avgjørelsen i selve fengslingsspørsmålet, sier Eirik Jensens forsvarer, advokat John Christian Elden, til NTB.

– Stort antall dommere involvert

Han har argumentert for at så mange dommere i Borgarting lagmannsrett har hatt befatning med saken at det er vanskelig for Jensen å forvente en nøytral behandling.

– Det er riktig, som påpekt i støtteskrivet, at et relativt stort antall dommere ved lagmannsretten har vært involvert i ulike faser av behandlingen av sakskomplekset. Slik vil det ofte være i større saker som pågår over tid, skriver retten kjennelsen.

Lagmannsretten mener imidlertid at det ikke er noe ved behandlingen av saken som fører til at alle dommerne i Borgarting er inhabile.

Tas ikke til følge

Lagmannsretten viser i kjennelsen blant annet til flere avgjørelser i Høyesterett som slår fast at inhabilitet hos en eller flere dommere i en domstol ikke generelt vil føre til at de øvrige dommerne blir inhabile.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer