Eirik Jensen under fengslingsmøtet i Oslo tingrett 16. juli. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Eirik Jensen under fengslingsmøtet i Oslo tingrett 16. juli. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

Eirik Jensen får ikke behandlet fengslingsanken av annen domstol

Den tidligere politimannen Eirik Jensen fikk ikke medhold i kravet om at en annen rettsinstans enn Borgarting lagmannsrett skulle behandle anken.

Publisert

Det kommer fram i en avgjørelse fra Borgarting lagmannsrett onsdag.

– Jensen mener det er besynderlig at Borgarting insisterer på å holde på denne saken selv, men vi kan bare notere det og vente på avgjørelsen i selve fengslingsspørsmålet, sier Eirik Jensens forsvarer, advokat John Christian Elden, til NTB.

– Stort antall dommere involvert

Han har argumentert for at så mange dommere i Borgarting lagmannsrett har hatt befatning med saken at det er vanskelig for Jensen å forvente en nøytral behandling.

– Det er riktig, som påpekt i støtteskrivet, at et relativt stort antall dommere ved lagmannsretten har vært involvert i ulike faser av behandlingen av sakskomplekset. Slik vil det ofte være i større saker som pågår over tid, skriver retten kjennelsen.

Lagmannsretten mener imidlertid at det ikke er noe ved behandlingen av saken som fører til at alle dommerne i Borgarting er inhabile.

Tas ikke til følge

Lagmannsretten viser i kjennelsen blant annet til flere avgjørelser i Høyesterett som slår fast at inhabilitet hos en eller flere dommere i en domstol ikke generelt vil føre til at de øvrige dommerne blir inhabile.

Videre heter det at innsigelsen om inhabilitet hos alle dommere ikke tas til følge.

– Det er derfor ikke grunn for å sende søknad til Høyesteretts ankeutvalg om overføring av fengslingssaken til en annen domstol etter domstolloven paragraf 119, skriver retten.

Dømt

Eirik Jensen ble i Borgarting lagmannsrett 19. juni i år dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning til grov narkotikakriminalitet. Han anket på stedet.

Jensen ble varetektsfengslet i påvente av behandlingen i Høyesterett. Den omtalte fengslingsanken gjelder Borgartings avgjørelse 16. juli om at han kan holdes ytterligere åtte uker i varetekt.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.