Eikeri og makkeren til sensasjonell finale i Roland-Garros

Tennisspilleren Ulrikke Eikeri og Joran Vliegen slo Nicole Melichar-Martinez og Kevin Krawietz i semifinalen med 2-1 i sett i mixed double i Roland-Garros.

Ulrikke Eikeri er klar for finale i Paris. Foto: Gregorio Borgia / AP / NTB
Ulrikke Eikeri er klar for finale i Paris. Foto: Gregorio Borgia / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha blitt utspilt i det første settet klarte det norsk/belgiske paret å snu kampen som måtte avgjøres i et power tie break. Det vil si først til 10 poeng.

Kampen endte 1–6 og 7–6 (7-4), 10–7. Oppgjøret var over i løpet av en time og 24 minutter. Semifinaleplassen sikret uansett paret rundt 1,45 millioner kroner på deling. Finaleplass gjør at det blir omtrent det dobbelte på deling.

Ulrikke Eikeri og belgiske Joran Vliegen hadde vunnet to kamper i mixed double-turneringen så langt før det også ble seier mot Melichar-Martinez og Krawietz.

Det norsk/belgiske paret ble brutt i det andre og tredje servegamet sitt og var selv sjanseløse til å bryte tilbake i det første settet.

Tendensen fortsatte også i det andre settet før det snudde. Eikeri klarte å holde sin serve blankt da paret reduserte til 1–3. Paret klarte også å redusere til 2–4 og 3–5.

Eikeri/Vliegen reduserte til 4–5 da de klarte å bryte motstanderen for første gang i kampen. De holdt også sin egen serve og utlignet til 5–5. Eikeri klarte også å holde sitt neste servegame slik at settet måtte avgjøres i tie break. Det tok de seg av med 7–4.

I power tie break avgjorde Eikeri/Vliegen med 10-7-seier.

Eikeri spilte en god kamp, mens Vliegen kanskje ikke var helt på høyden i det første settet.

Krawietz er en double-ekspert og vant Roland-Garros-turneringen i double for menn i 2019 sammen med Andreas Miles. Han regnes som den beste doublespilleren når det er snakk om grusdekke.

I finalen venter vinneren av oppgjøret Gabriela Dabrowski, Canada/John Peers, Australia og Ena Shibahara, Japan/Wesley Koolhof, Nederland. De to parene er tredje- og annenseedet i turneringen.

(©NTB)

ABSURD: Tennisspillere verden over settes ut av insekt. I Australian Open håper de nå å unnslippe dette. Video: Rødt Kort. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer