Vis mer

Eieren har etterlatt hunden i bilen - lappen på ruta får nettet til å koke

Nå har bildet blitt delt over 50.000 ganger.

(upublisert) Opprettet
Noen ganger får enkelte bilder mer oppmerksomhet på nettet enn andre. Blant annet gikk et bilde viralt da folk på et museum trodde brillene på gulvet var et moderne kunstverk.

Nå er det derimot et bilde av en hund i en bil som tar av på nettet. 

Vi vet jo at med temperaturer opp mot 30 grader blir biler fort varme, og derfor lar man aldri dyr eller barn sitte igjen i bilen. Noe denne eieren var fullstendig klar over.

Likevel var han redd for at noen ville misforstå og knuse ruta på bilen, derfor var han føre var og hadde hengt opp en lapp på ruta.

- Vennligst ikke knus bilvinduet. Air condition er på. Han har vann og hører på sin favorittmusikk, skrev bileieren på lappen.

Denne lappen har i ettertid fått stor oppmerksomhet på sosiale medier og allerede har bildet blitt retweetet over 50.000 ganger.

Det kan se ut som om mange er splittet i kommentarfeltet. Noen mener det bileieren gjør er helt greit, mens andre mener man uansett ikke bør la en hund være alene i en bil når det er varmt. 

Saken fortsetter under bildet! De siste årene har det blitt skrevet en rekke artikler om hunder som blir etterlatt i varme biler.

Ifølge Dagbladet kan temperaturen inne i en parkert bil nå 85 grader, når den har stått noen timer i en utetemperatur på 22 grader. Og det er flere som forlater hundene sine i gloheite biler om sommeren. 

Det var derfor valgte svenske Sofie Ekstrand valgte å ta et oppgjør dette. I fjor filmet hun seg selv mens hun stengte seg inne i bilen en varm sommerdag. Videoen ble sett over 150.000 ganger og beskjeden var klar:

- Til dere som tror at en hund klarer å vente i bilen «en liten stund», prøv det selv. Det er ulidelig, forteller Ekstrand til Expressen.

Politiet har sagt at forbipasserende har lov til å knuse ei bilrute, hvis de frykter for barn eller dyrs liv.

Opplever du at et dyr er innestengt i en varm bil kan dette være en liten sjekkliste:

1. Kontroller om noen av dørene på bilen er åpen.
2. Sjekk om noen vindu står åpent.
3. Kontakt politiet om problemet er akutt.
4. Merk deg bilens registreringsnummer.
5. Hvis totalvurderingen sier det er en nødssituasjon, hvor barn eller dyr er i fare, knus det ene vinduet.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.