Egyptiske medier: Minst 32 har mistet livet i togulykke

Minst 32 personer har omkommet og 66 er skadd i en togkollisjon sør i Egypt, melder en TV-kanal i landet.

Publisert
Sist oppdatert

Videoopptak som nyhetsbyrået AFP har fått tak i, viser at flere vogner har veltet på ulykkesstedet, som ligger i Tahta-distriktet i Sohag-provinsen, om lag 46 mil sør for hovedstaden Kairo.

Ifølge landets helsedepartement er det sendt 36 ambulanser til ulykkesstedet. De skadde blir brakt til sykehus i området. Det blir også opplyst at tre vogner har veltet.

Egyptiske medier har publisert bilder som viser de veltede vognene med passasjerer som ikke kommer seg ut. Enkelte ofre ser ut til å være bevisstløse, andre blør. Det er også bilder av folk som bærer bort omkomne og legger dem på bakken i nærheten av ulykkesstedet.

Egypt har tidligere opplevd flere alvorlige togulykker.

I 2002 omkom 373 mennesker da det brøt ut brann på et overfylt tog sør for Kairo, og det har vært mange dødsulykker siden.

Rundt 50 mennesker mistet livet og 120 ble skadd da et tog fra Kairo braste inn i et annet som sto stille på en liten stasjon ved Alexandria i august 2017.

Og i februar 2019 kjørte et ubemannet lokomotiv inn i en plattform på en stasjon i Kairo, noe om førte til brann og tap av 31 liv.

De mange ulykkene skyldes både dårlig infrastruktur og vedlikehold samt menneskelig svikt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer