Eckhoff vant igjen – sikter seg inn på 20 år gammel rekord

Ingen var i nærheten av å tukte Tiril Eckhoff på jaktstarten i Nove Mesto. Søndag tok hun seg forbi Liv Grete Skjelbreid i antall verdenscupseirer i skiskyting.

Tiril Eckhoff vant også søndagens jaktstart i Nove Mesto. Foto: Lubos Pavlicek/CTK/AP/NTB
Tiril Eckhoff vant også søndagens jaktstart i Nove Mesto. Foto: Lubos Pavlicek/CTK/AP/NTB Vis mer
Publisert

Lørdag tangerte hun Skjelbreid med sin 22. seier på sprinten. Dagen derpå fulgte hun opp med sin 23. etter en overlegen jaktstartseier.

Ingen av konkurrentene var i nærheten av å true Eckhoff, som både gikk kjapt i sporet og skjøt hurtig og bra. Hun vant tross to bom på siste skyting.

Seieren var hennes tiende denne sesongen. Hun er bare én bak Tora Bergers norske rekord på elleve seirer i en og samme sesong. Det klarte den norske skiskytterlegenden i 2012/13-sesongen.

Magdalena Forsberg har rekorden med 14 seirer i løpet av samme sesong (2000/01).

Dersom Eckhoff gjør rent bord i de siste rennene, vinner hun totalt 15. Dermed er Forsbergs rekord innen rekkevidde. Neste helg er det igjen renn i tsjekkiske Nove Mesto, mens sesongen avsluttes i svenske Östersund.

Denise Herrmann ble nummer to foran Marte Olsbu Røiseland. Sistnevnte spurtet inn til en pallplass etter å ha gått seg opp fra 7.-plassen på sprinten.

Mye bom

Eckhoff skjøt en kjapp og god førsteserie, samtidig som både Dorothea Wierer og Lisa Vittozzi bommet tre skudd hver. I tillegg skjøt både Røiseland og Ingrid Tandrevold fullt hus. Det var dermed tre norske blant de fire beste etter første skyting.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer