Skiskyting

Eckhoff overtok ledertrøya med superløp i Ruhpolding

Tiril Eckhoff klatret igjen opp på toppen av seierspallen på onsdagens skiskyttersprint i Ruhpolding. Dermed overtok hun også sammenlagtledelsen i verdenscupen.

Tiril Eckhoff tok sesongens femte verdenscupseier på sprinten i Ruhpolding. Foto: Martin Schutt / DPA via AP / NTB scanpix
Tiril Eckhoff tok sesongens femte verdenscupseier på sprinten i Ruhpolding. Foto: Martin Schutt / DPA via AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det var Fossum-løperens femte seier i løpet av de siste sju løpene i verdenscupen. Hun var dessuten oppe på seierspallen (2.-plass) på fellesstarten i Oberhof sist helg.

Onsdag var Eckhoff helt utilnærmelig. Hun traff samtlige blinker både på liggende og stående skyting, og ute i løypa holdt hun som vanlig et ekstremt høyt tempo.

– Jeg tror nok det er et av de beste rennene jeg har gått. Så jeg får smile bredt over det, sa Eckhoff til NRK.

Da 29-åringen gikk over mål, tok hun ledelsen med 29,7 sekunders margin til svenske Hanna Öberg, som også skjøt fullt.

Det sier også sitt at treeren Dorothea Wierer, som var 14,5 sekunder bak Eckhoff ut fra siste skyting, tapte 22,3 sekunder i løypa på den siste runden alene.

Jaktstart i gult

Eckhoff lå ni poeng bak Wierer i den sammenlagte verdenscupen før onsdagens løp. Ettersom italieneren ligger an til å ta 3.-plassen på sprinten idet 30 løpere er i mål, overtar Eckhoff den gule ledertrøya foran søndagens jaktstart i Ruhpolding.

Der har hun et fantastisk utgangspunkt for seier.

– Var «Doro» litt bitter eller? Jeg tror hun er det. Jeg får klappe meg selv på skulderen og si «flink Tiril», gliste Eckhoff etter løpet.

Hun har naturligvis mål om å kjempe om den gjeve verdenscupkula denne sesongen. Hennes beste totalplassering i verdenscupen fra før er 7.-plassen fra 2013/14-sesongen.

– Det er rått. Det er bare å nyte det. Og så tror jeg Dorothea skal få kjørt seg helt fram til mars, kommenterte lagvenninnen Ingrid Landmark Tandrevold.

Tyngre for Olsbu Røiseland

Marte Olsbu Røiseland bommet én gang på stående skyting og kom i mål 55,4 sekunder bak Eckhoff. Det ga 6.-plass i mål etter en småtung dag.

– Det var litt tyngre fysisk i dag enn tidligere. Det ble et skikkelig jobbeløp, sa hun til NRK.

– Det ble kanskje litt for lang juleferie og litt for mye mat, fleipet hun på spørsmål om årsaken.

Thekla Brun-Lie skjøt fullt hus på begge skytingene, men klarte ikke å matche de beste i sporet. Hun endte på 26.-plass, 1.35 minutt bak Eckhoff. Synnøve Solemdal (én bom) ble slått med 1.42,5 og ble nummer 30.

Øvrige norske: 32) Tandrevold (2) 1.48,4, 47) Karoline Knotten (2) 2.08,7.

Det betyr at samtlige norske løpere får gå søndagens jaktstart.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer