Eckhoff i ekspressfart tok ny verdenscupseier – trippelt norsk i Hochfilzen

Tiril Eckhoff (30) gikk styggfort i sporet og vant fredagens verdenscupsprint i skiskyting tross én bom på standplass.

Tiril Eckhoff of Norway celebrating the victory in the women's 10km pursuit competition of the IBU World Cup Biathlon event in Kontiolahti, Finland, on Sunday Dec. 6, 2020. (Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva via AP)
Tiril Eckhoff of Norway celebrating the victory in the women's 10km pursuit competition of the IBU World Cup Biathlon event in Kontiolahti, Finland, on Sunday Dec. 6, 2020. (Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva via AP) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bommen kom på liggende skyting, og Eckhoff gikk ut på en 14.-plass etter den, 14,3 sekunder bak lederen. Derfra og inn gikk det prikkfritt for 30-åringen. Hun kom i mål med et forsprang på 7,6 sekunder ned til feilfrie Ingrid Landmark Tandrevold. Bestevenninnen ble hektet av med 27 sekunder i sporet av Eckhoff.

Eckhoff og Tandrevold gikk ut som nummer én og to etter andre skyting.

– Dette ble en veldig bra dag, selv om det var litt spesielt å ta fra Ingrid seieren. Jeg fikk høre at jeg lå like bra an etter andre skyting, men jeg hadde vanvittig bra ski, og jeg tok innpå. Det holdt inn, sa Eckhoff til NRK via SVTs representant i pressesonen.

Eckhoff sier at hun har jobbet godt med skytingen i den siste tiden, og at hun var sikker på at det gikk mot flere gode resultater utover i sesongen.

– Jeg føler at kroppen er riktig så bra, sa Eckhoff etter sin andre verdenscupseier for sesongen. Hun vant også jaktstarten i Kontiolahti 6. desember.

Lettet

Tandrevold var minst like glad for 2.-plassen som Eckhoff var for seieren. Endelig klaffet det på standplass.

– Jeg er utrolig lettet over ståendeskytingen. Kanskje blir det en fin julefeiring likevel. Jeg skulle selvsagt ha ønsket at jeg tok min første verdenscupseier, men når det først skulle være noen foran, var det godt at det var Tiril, sa Tandrevold.

Det ble norsk også på 3.-plass. Marte Olsbu Røiseland skjøt også én bom på liggende og gikk ut 24 sekunder bak på en 26.-plass.

Olsbu Røiseland avanserte til 7.-plass etter feilfri stående skyting, og i mål havnet hun på 3.-plass med 24,6 sekunder opp til Eckhoff på en strålende norsk dag.

Ny opplevelse

Det er bare skjedd to ganger før at Norge har tatt de tre øverste plassene i et verdenscuprenn i skiskyting for kvinner.

– Det er helt sykt at vi er tre på pallen. Det har jeg aldri vært med på før. For min egen del mangler det litt på formen, sa verdenscupleder Røiseland.

Karoline Knotten skjøt én bom og ble nummer 17. Ida Lien ble nummer 68 og Emilie Kalkenberg nummer 69. De to får ikke gå lørdagens jaktstart.

Torsdag ble det firedobbelt norsk i herresprinten i Hochfilzen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer