E6 stengt - flere tusen uten strøm

Det ble natt til fredag meldt om flere hendelser forårsaket av ekstremværet Frank, men på morgenkvisten tyder mye på at uværet ikke blir så brutalt som fryktet.

SLÅR INN: Her slår bølgene inn i aktivitetshuset på Fredtun leirsted på Karmøy i Rogaland. Video: Håkon Haakonsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Politiet har i løpet av natten ikke mottatt meldinger om noen alvorlige hendelser knyttet til uværet Frank, meldte Troms politidistrikt på Twitter i 7-tida.

De måtte stenge E6 ved Fossbakken fordi takplater hadde løsnet og blåst ut i veibanen. Flere andre steder i Troms ble det meldt om at takplater, reklameskilt og isoporplater var blitt tatt av vinden.

Vindstyrken i Troms skulle nå sin topp mellom klokka 6 og 8 ifølge Meteorologisk institutt.

– Vindkastverdiene ser mest skremmende ut litt innover i landet, sa vakthavende meteorolog Jon Austerheim Vervarslinga i Nord-Norge til NTB natt til fredag.

Den kraftigste vinden er i fjellet, men også noen kyststasjoner målte vind med kast opp i over 30 meter per sekund. Blant annet ble det målt 47,3 meter per sekund i Sandnessjøen torsdag.

Ekstremværet Frank gir mest fralandsvind, og da er det typisk ujevn vind med sterke kast.

Få skader

Forsikringsselskapet If meldte om at det siden torsdag ettermiddag var blitt meldt inn relativt få skader som forårsaket av uværet. Per klokka 7.30 var det kommet inn ti skademeldinger, opplyser If til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer