E6 åpnet etter Plumbo-uhell – krevende kjøreforhold på Østlandet

Et vogntog lastet med Plumbo som var involvert i et trafikkuhell på E6 ved Korsegården i Ås i natt, er berget. Veien er åpen igjen for trafikk.

Det har kommet mye snø. Her en traktor som brøyter på St. Hanshaugen i Oslo. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Det har kommet mye snø. Her en traktor som brøyter på St. Hanshaugen i Oslo. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter brøyting og salting bekrefter Vegtrafikksentralen øst at trafikken igjen flyter forbi ulykkesstedet.

– Veien er åpnet, og trafikken går som normalt, sier trafikkoperatør Christofa Kei-Nilsen til NTB i 9-tiden tirsdag morgen.

Samtidig skaper etterdønningene etter snøværet fortsatt krevende kjøreforhold flere steder. Vegtrafikksentralen ber folk kjøre forsiktig.

E6 ble stengt ved Korsegården etter en ulykke i natt. Oppryddingen har tatt tid, og det var lenge omkjøring via fylkesvei 152 og E18 ved Holstadkrysset.

Ifølge VG er det snakk om en lastebil lastet med Plumbo som er fjernet.

– Det ligger igjen last fra bilen på veien som må ryddes opp, forteller trafikkoperatør Christofa Kei-Nilsen i Statens vegvesen til avisen.

Vegtrafikksentralen har imidlertid hatt få meldinger om problemer gjennom natten. Det har ikke snødd stort i Oslo-området. Men all snøen som har kommet i det siste, kan skape problemer.

– Nå ser vi jo asfalten, og det er en glede. Men vi jobber for fullt, for det blir ikke ferdig på et blunk når vi skal rydde opp etter et døgn med full snøstorm, sier Serup.

Hun ber om at folk kjører etter forholdene når de skal på jobb.

– Hold god avstand, kjør forsiktig og ikke ta krevende forbikjøringer. Det er bedre å komme litt senere på jobb, enn ikke å komme på jobb i det hele tatt.

(©NTB)