E. Jean Carroll krever ytterligere summer fra Trump

Skribenten E. Jean Carroll vil at ferske uttalelser fra USAs tidligere president Donald Trump skal inn i ærekrenkelsessøksmålet hun har anlagt mot ham.

Tidligere president i USA, Donald Trump, blir saksøkt for store summer av skribenten E. Jean Carroll, som mener han har ærekrenket henne. Arkivfoto: Evan Vucci / AP / NTB
Tidligere president i USA, Donald Trump, blir saksøkt for store summer av skribenten E. Jean Carroll, som mener han har ærekrenket henne. Arkivfoto: Evan Vucci / AP / NTB Vis mer
Publisert

Carrolls advokater har fremmet kravet i rettsdokumenter innlevert mandag, og forsøker med det å gjøre endringer i et ærekrenkelsessøksmål som har blitt satt på vent. I kravet argumenteres det for at uttalelser fra Trump i kjølvannet av at en jury kom fram til at han hadde utsatt henne for seksuelt overgrep og uttalt seg ærekrenkende, rettferdiggjør ytterligere oppreisning på 10 millioner dollar.

I kjennelsen ble Carroll tildelt til sammen 5 millioner dollar i oppreisning fra Trump, men kjennelsen er anket. Søksmålet var sivilt, noe som betyr at Trump ikke har blitt holdt strafferettslig ansvarlig for overgrep.

Carrolls advokater peker på Trumps uttalelse om at kjennelsen var en «skam» og ytterligere kritikk mot skribenten på et CNN-arrangement 10. mai som grunn til at hun burde få gjøre endringer i sitt tidligere søksmål, som fra før går ut på at Trump ærekrenket henne ved å nekte for at hendelsen fant sted.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer