Dystre dødsrekorder - over 4.000 nye coronadødsfall i USA

Med 4.033 registrerte coronadødsfall i USA det siste døgnet ble torsdag den verste dagen siden pandemien nådde landet. Også I Tyskland er dødstallene de høyeste noensinne.

Torsdag ble det registrert over 4.000 coronarelaterte dødsfall i USA, det høyeste tallet hittil i pandemien. Illustrasjonsfoto: David Zalubowski / AP / NTB
Torsdag ble det registrert over 4.000 coronarelaterte dødsfall i USA, det høyeste tallet hittil i pandemien. Illustrasjonsfoto: David Zalubowski / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samme dag ble det registrert 266.000 nye smittetilfeller, viser tall fra Johns Hopkins University.

USA har registrert flere koronadødsfall enn noe annet land i verden. Derom man justerer for folketallet, havner landet på ellevte plass, ifølge en beregning fra analyseselskapet Statista.

Det siste døgnet er det registrert 1.188 koronadødsfall i Tyskland, det høyeste dagstallet siden pandemien startet.

Rekordmange coronadødsfall i Tyskland

Det er registrert 31.849 nye smittetilfeller, opplyser Robert Koch-instituttet. Også dette er blant de høyeste tallene noensinne.

Ifølge instituttet har 1,8 millioner mennesker fått påvist smitte i Tyskland, og det er registrert til sammen 38.795 koronadødsfall.

Samtidig som det settes nye dystre rekorder, er delstatene i ferd med å stramme inn tiltakene ytterligere. Tyskland skal være stengt ned minst ut denne måneden.

(©NTB)

Det siste døgnet ble det registrert rekordmange dødsfall og svært mange smittede i Tyskland. På bildet tas en eldre mann imot på vaksinasjonssenteret i den nordtyske byen Lübeck. Illustrasjonsfoto: Michael Probst / AP / NTB
Det siste døgnet ble det registrert rekordmange dødsfall og svært mange smittede i Tyskland. På bildet tas en eldre mann imot på vaksinasjonssenteret i den nordtyske byen Lübeck. Illustrasjonsfoto: Michael Probst / AP / NTB Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer