Dukket opp igjen i Afrika

Den russiske generalen Sergej Surovikin, som ikke er sett offentlig siden Wagner-opprøret, har dukket opp igjen i Algerie, tilsynelatende i embets medfør.

Sergej Surovikin i et bilde som ble offentliggjort av Russlands forsvarsdepartment 24. juni i år. Foto: AP / NTB
Sergej Surovikin i et bilde som ble offentliggjort av Russlands forsvarsdepartment 24. juni i år. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Surovikin fikk sparken som sjef for Russlands luftforsvar i sommer. Nå har russiske medier funnet bilde av ham på Facebook-siden til moskeen Abdelhamid Ben Badis i kystbyen Oran.

Avisa Kommersant siterer en kilde nær Surovikin på at han er i jobb igjen og på tur med en offisiell delegasjon fra Forsvarsdepartementet. Algerie er en viktig kunde for russisk våpeneksport.

Generalen er avbildet sammen med russiske offiserer i uniform, samt imamen Abu Abdallah Zebar. Selv er Surovikin iført sivile klær på bildet. Moskva har ikke kommentert saken.

Analytikere ved Institute for the Study of War sier det har vært en vanlig prosedyre for det russiske militære under Ukraina-krigen å flytte ledere som har havnet i unåde, til perifere stillinger i stedet for å sparke dem.

Surovikin er også kjent under kallenavnet General Armageddon og var en kort periode sjef for Russlands styrker i Ukraina. Det er blitt spekulert i at han visste om Wagner-opprøret på forhånd og støttet det.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer