Greta Thunberg tar friår

Dropper skolen for å prioritere klima­innsats

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg tar fra høsten et friår i stedet for å starte på videregående skole. Hun vil prioritere klimaengasjementet i stedet.

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg avslutter nå grunnskolen. Hun velger å ta et sabbatsår før hun begynner på videregående. (Foto: AP / NTB scanpix).
Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg avslutter nå grunnskolen. Hun velger å ta et sabbatsår før hun begynner på videregående. (Foto: AP / NTB scanpix). Vis mer
Publisert

To klimaarrangement står allerede oppført i kalenderen hennes: FNs klimamøte i New York i september, og et klimamøte i Santiago i Chile, skriver Dagens Nyheter.

Men Thunberg vet ikke hvordan hun skal komme seg dit.

– Ettersom jeg ikke flyr, får jeg ta meg over Atlanteren på en annen måte. Jeg har ikke helt løst det ennå, men på en eller annen måte skal jeg komme meg dit. Jeg skal i hvert fall forsøke alle muligheter som finnes, sier Thunberg til avisen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer