Dropper poseavgiften nå

Blir likevel ikke innført 15. mars.

(upublisert) Opprettet

Avgiften på bæreposer blir likevel ikke innført fra 15. mars. Regjeringen vil komme tilbake til saken i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett senere i år.

I forbindelse med forhandlingene om statsbudsjettet for 2015 ble det besluttet å innføre en avgift på bæreposer av plast og papir fra 15. mars i år. Dette var anslått å skulle gi staten 1 milliard kroner i merinntekt.

Forslaget var sendt på høring, men nå opplyser Finansdepartementet at en slik avgift likevel ikke blir innført førstkommende søndag.

– Departementet har på bakgrunn av innspillene som har kommet i høringsrunden, besluttet at avgiften på bæreposer ikke skal iverksettes fra 15. mars 2015, heter det i en pressemelding fra departementet.

Poseavgiften var opprinnelig en del av miljøpakken som Fremskrittspartiet måtte svelge for å få sentrumspartiene med på kuttene i bensin- og bilavgifter. Avgiften skulle etter planen være på 1,50 kroner. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.