Drop-in-vaksinering: Hadde kapasitet på 1000 personer - bare 78 møtte opp

Torsdag kunne alle voksne i Bergen møte opp uten time for å få vaksine. I Åsanehallen var kapasiteten 1.000 personer, men bare 78 møtte opp

Etter at vi åpnet opp for at alle innbyggere over 18 år kunne komme uten timeavtale, har pågangen vært mindre, sier helsebyråd Beate Husa. Foto: Marit Hommedal / NTB
Etter at vi åpnet opp for at alle innbyggere over 18 år kunne komme uten timeavtale, har pågangen vært mindre, sier helsebyråd Beate Husa. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

Drop-in-tilbudet er inntil videre tilgjengelig for alle som har fylt 16 år , både i Sentralbadet og i Åsanehallen, men på begge stedene var det totalt sett dårlig oppmøte i løpet av den første dagen, forteller assisterende smittevernoverlege Kjell Haug til Bergens Tidende.

– Det kom bare 277 i løpet av åtte timer til Sentralbadet og 78 til Åsanehallen i de tre timene som var åpne for drop-in, sier Haug.

Fredag sendte Bergen kommune ut en pressemelding der de orienterte om det nye tilbudet.

– Det var god pågang da kommunen åpnet opp drop-in-tilbud for studenter i begynnelsen av uken. Etter at vi åpnet opp for at alle innbyggere over 18 år kunne komme uten timeavtale, har pågangen vært mindre, sier helsebyråd Beate Husa (KrF).

Per fredag hadde i underkant av 88 prosent av den voksne befolkningen i Bergen fått minst én vaksinedose, og 72 prosent er fullvaksinert.

Folk i Bergen kan vaksinere seg på drop-in uavhengig om de skal ha første eller andre dose. Det eneste kravet for å få dose nummer to er at det er gått minst fire uker siden første vaksinedose.

Det ble lørdag meldt om 121 nye koronasmittede i Bergen. Rundt halvparten av dem er folk i 20-årene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer