Dronningen ble tegnet av ukrainske barn

Dronning Sonja ble tegnet av fem år gamle Siuzanna da hun fredag da hun fredag møtte ukrainske kvinner og barn som har flyktet fra krigen i Ukraina.

Fem år gamle Siuzanna fra Ukraina hadde tegnet dronning Sonja og viste stolt tegningen sin frem. Foto: Stian Lysberg Solum / POOL / NTB
Fem år gamle Siuzanna fra Ukraina hadde tegnet dronning Sonja og viste stolt tegningen sin frem. Foto: Stian Lysberg Solum / POOL / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

– Det gjorde sterkt inntrykk å møte disse menneskene som har opplevd grusomme ting i Ukraina, sa dronning Sonja til pressen etter besøket.

– Selv er jeg jo nokså gammel, så jeg har opplevd krigen hvor man måtte gå ned i kjelleren når man hørte flyalarm, så det er noe som tikker tilbake igjen.

Dronningen, som flere ganger måtte tørke vekk tårer, fikk møte en gruppe ukrainske barn - blant dem fem år gamle Siuzanna, som stolt viste fram en tegning hun hadde tegnet av dronningen.

– Alt var med, både hode, øyne, kropp og til og med sko. Så det var veldig søtt. Det er godt å vite at disse barna kan få noen friøyeblikk og føle at de er trygge, sa dronningen.

Dronningen ble tatt imot av generalsekretær Martha Rubiano Skretteberg i Caritas og fikk en orientering om arbeidet de gjør i Ukraina, nabolandene og i Norge for flyktningene som kommer. Caritas har også lagt til rette for at ukrainere som bor i Norge, kan bidra som frivillige for å hjelpe sine landsmenn her i landet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer