Dronning Sonja markerer 82-årsdagen sin privat 4. juli. Her under et besøk ved Apalløkka skole i Oslo i desember 2018. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Dronning Sonja markerer 82-årsdagen sin privat 4. juli. Her under et besøk ved Apalløkka skole i Oslo i desember 2018. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

Dronning Sonja fyller 82 år

Dronning Sonja feirer torsdag 82-årsdagen i privat regi før hun besøker Festspillene på Helgeland til helgen.

Publisert

I motsetning til ved den omfattende to dager lange 80-årsfeiringen til kongeparet i 2017, blir det kun en privat markering i år, får NTB opplyst av assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen ved Slottet.

Også i fjor holdt dronningen fødselsdagsmarkeringen privat.

Til helgen skal dronningen besøke Festspillene på Helgeland, og mandag deltar hun på markeringen av Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest sitt 15-årsjubileum.

Dronningen var i starten av juni sykmeldt på grunn av en infeksjon i foten, og deltok derfor ikke ved statsbesøket fra Sør-Korea.

Men den nyslåtte 82-åringen kom seg raskt, og reiste senere samme måned sammen med kongen på fylkestur i Hordaland. Kongeparet tilbrakte de første dagene i Hardanger med kongeskipet Norge, før de dro videre til Jondal, Odda, Granvin og Askøy.

I sommer er dronningen også i sentrum av en utstilling for besøkende på slottet. Hver sommer åpner kongeparet slottet for publikum. I år markeres dronning Mauds fødsel med utstillingen «Dronningmøter», hvor dronning Maud og dronning Sonja møtes i ulike iscenesatte situasjoner.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.