Dronning Margrethe: - Jeg er lei meg

For første gang siden dronning Margrethe besluttet at barna til prins Joachim mister prinse- og prinsessetitlene, kommenterer hun sønnens sterke reaksjon.

Dronning Margrethe av Danmark, her under et besøk i Oslo i forbindelse med at hun nylig fikk Foreningen Nordens språkpris. Foto: Javad Parsa / NTB
Dronning Margrethe av Danmark, her under et besøk i Oslo i forbindelse med at hun nylig fikk Foreningen Nordens språkpris. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Jeg har tatt min beslutning som dronning, mor og farmor, men jeg har som mor og farmor undervurdert hvor mye min yngste sønn og hans familie føler seg berørt. Det gjør stort inntrykk, og det er jeg lei meg for, skriver dronningen i en pressemelding mandag kveld.

Det var i forrige uke at det danske kongehuset kunngjorde at prinsens barn fra neste år ikke lenger kan kalle seg prinser og prinsesser. Ifølge dronningen har beslutningen vært i gjære lenge.

– Med mine 50 år på tronen er det naturlig å både se tilbake og se fram. Det er min plikt og mitt ønske som dronning å sikre at monarkiet stadig former seg i pakt med tiden, skriver hun videre og legger til at det noen ganger innebærer vanskelige beslutninger.

Prins Joachim har latt seg intervjue av den danske avisen B.T. i forbindelse med saken. Han reagerer sterkt negativt på at barna hans er fratatt titlene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer