Droner skal bidra til å stoppe uønskede juletrær i norsk natur

Miljødirektoratet skal i 2020 bruke droner til å følge opp tips om ulovlig planting av utenlandske treslag i blant annet juletreproduksjon.

Miljødirektoratet skal neste år bruke droner for å se om det blir plantet ulovlige utenlandske treslag i blant annet juletreproduksjon. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Miljødirektoratet skal neste år bruke droner for å se om det blir plantet ulovlige utenlandske treslag i blant annet juletreproduksjon. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Miljødirektoratet startet for to år siden et pilotprosjekt med droner for kontroll av både ordinær skogsdrift og juletreprodusenter i blant andre Rogaland og Møre og Romsdal. I 2020 blir prosjektet videreført.

– Moderne teknologi gjør tilsynsarbeidet vårt mer effektivt og målrettet. Dronenes foto blir brukt til å sjekke om utsetting av juletrærne har skjedd i henhold til tillatelsen, sier seksjonsleder Mathieu Veulemans i Miljødirektoratet til Nationen.

I 2012 kom det en forskrift om planting av utenlandske treslag. Forskriften regulerer blant annet bruk av utenlandske treslag i ordinært skogbruk og ved produksjon av pyntegrønt.

Veulemans sier utenlandske treslag kan ha konsekvenser for naturmangfoldet i plantefelt og sier de kan spre seg omliggende områder med stor verdi for naturmangfoldet.

(©NTB)

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer