Droner observert ved dansk gassfelt i Nordsjøen

Energiselskapet TotalEnergies opplyser at det onsdag ble observert uautorisert droneaktivitet ved gassfeltet Halfdan B i Nordsjøen.

Publisert
Sist oppdatert

– Vi kan bekrefte at det har vært observasjoner av uautorisert droneaktivitet ved Halfdan B-olje- og gassfeltet i Nordsjøen 28. september, opplyser TotalEnergies til den danske avisa Ekstra Bladet.

Dansk politi bekrefter overfor avisa at de onsdag ettermiddag ble kontaktet og orientert om at flere ansatte på boreplattformen Halvdan Bravo tidligere på dagen hadde observert en drone i nærheten av plattformen.

– Vi har tatt de nødvendige skritt i henhold til våre sikkerhetsprosedyrer og er i tett dialog med myndighetene, opplyser TotalEnergies.

Halfdan B-feltet er Danmarks nest største, målt etter hvor mye gass som er hentet ut.

Feltet ligger 210 kilometer vest for Esbjerg og ble tidligere drevet av Maersk Oil. Det ble overtatt av TotalEnergies da Mærsk solgte sine olje- og gassvirksomhet i 2018.

Det er også rapportert om minst seks observasjoner av uidentifiserte droner innenfor sikkerhetssonen til oljeplattformer på norsk sokkel den siste tiden, og Sørvest politidistrikt har startet etterforskning.

Equinor og flere andre olje- og gasselskap har hevet beredskapen på alle sine anlegg i Norge.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer