Texas:

Drepte fem etter at nabo ba ham slutte å skyte i hagen

Fem personer er skutt og drept i en bolig i Cleveland i Texas. Politiet sier de ble drept av en nabo etter at de klaget på at han løsnet skudd i gården sin.

Åstedet for drapene i Cleveland i Texas lørdag. Politiet sier at en nabo tok seg inn i huset og drepte fem personer etter at de klaget på at han løsnet skudd i gården sin. Foto: KTRK via AP / NTB
Åstedet for drapene i Cleveland i Texas lørdag. Politiet sier at en nabo tok seg inn i huset og drepte fem personer etter at de klaget på at han løsnet skudd i gården sin. Foto: KTRK via AP / NTB Vis mer
Publisert

Blant de drepte er en åtteåring, og tillegg er tre kvinner og en mann drept. Den antatte gjerningsmannen er foreløpig ikke pågrepet. Han skal ha vært bevæpnet med en halvautomatisk rifle, en AR-15 eller lignende. Cleveland ligger rundt 70 kilometer nord for Houston.

Drapene skjedde sent fredag kveld, lokal tid.

Bilen til en 84 år gammel mann tar fyr mens han kjører. Video: Kenosha police. Reporter: Anabelle Bruun/Dagbladet TV Vis mer

Den mistenkte er en 39 år gammel mann, ifølge sheriff Greg Capers i San Jacinto fylke.

Beskyttet barna

Capers sier det var ti personer i huset der drapene skjedde, og at ingen andre ble såret. Alle de drepte skal ha bakgrunn fra Honduras. To av dem ble funnet liggende over to barn inne i huset.

– De honduranske kvinnene som lå over barna, gjorde det for å forsøke å beskytte dem, sier Capers. Han forteller at alle drepte var truffet i halsen eller hodet.

Drapene skjedde ifølge politiet etter at medlemmer av familien gikk fram til gjerdet mot naboen og ba den mistenkte om å slutte å skyte. Han skal da ha svart at det var hans eiendom. En av dem som oppholdt seg i huset der drapene skjedde, filmet mannen da han gikk fram til døra deres med våpenet i hendene.

Politiet var innom

Capers sier at politiet tidligere har vært i den mistenktes hjem.

– Politifolk har vært innom og snakket med ham om hvordan han skjøt med våpenet sitt i gården, sier han.

Noen av dem som var i huset der fem ble drept, skal ha flyttet dit fra Houston tidligere i uka.

USA ligger an til å få et rekordhøyt antall masseskytinger i år. Siden nyttår har det vært minst 18 skyteepisoder med fire eller flere drepte. Motivene er mange, fra drap etterfulgt av selvmord og vold i nære relasjoner til gjengoppgjør, skoleskytinger og konflikter på arbeidsplasser.

(©NTB)

Mer om