Drept kvinne i Gudbrandsdalen døde av stikkskader

Mannen som er siktet for drap på en latvisk kvinne i 30-årene i Gudbrandsdalen lørdag, er avhørt og har erkjent å ha drept kvinnen, opplyser politiet.

Politiet sperret av veien opp til hotellet der kvinnen ble funnet. Foto: Annika Byrde / NTB
Politiet sperret av veien opp til hotellet der kvinnen ble funnet. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

Den drapssiktede mannen i 30-årene har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld. Mannen er fra Serbia, opplyser politiet.

Han er siktet for drap etter at en kvinne ble funnet død på Fefor Høyfjellshotell i Nord-Fron kommune i Gudbrandsdalen lørdag kveld.

– Den foreløpig obduksjonsrapporten viser at kvinnen døde som følge av stikkskadene hun ble påført. Dette samsvarer med hva siktede har forklart gjennom avhør. Den var den siktede selv som meldte fra til politiet om hendelsen, bekrefter politiadvokat Tore Martin Søbak Gundersen i en pressemelding.

En kvinne ble funnet død på Fefor Høyfjellshotell i Nord-Fron kommune i Gudbrandsdalen lørdag kveld. Foto: Annika Byrde / NTB
En kvinne ble funnet død på Fefor Høyfjellshotell i Nord-Fron kommune i Gudbrandsdalen lørdag kveld. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer

Den siktede har vært samarbeidsvillig og forklarte seg mandag om selve hendelsen og sin relasjon til den avdøde kvinnen, ifølge politiet.

– Han har det ikke utpreget bra, men prater greit for seg, sa forsvarer Anders Gustav Bjørnsen til NTB mandag.

Motivet for drapet er uavklart, men politiet understreker at tematikken med voldsalarm ikke er relevant i saken.

– Det ligger i kortene at det blir en psykiatrisk undersøkelse, tror jeg, sier forsvareren.

Både siktede og avdøde var ansatt ved hotellet. Mannen ble i Østre Innlandet tingrett mandag varetektsfengslet i fire uker.

(©NTB)