Frankrike rystet av nytt terrorangrep:

- Drept kvinne ba de som var til stede om å hilse til barna

Frankrike er på nytt rammet av et terrorangrep fra en antatt islamist. Knivangrepet mot Notre-Dame-kirken i Nice vekker sterke reaksjoner.

STORMER: Fransk politi bekrefter at tre personer er døde - en av dem halshugget, etter et mulig terrorangrep i Nice. Video: AP / Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I morgentimene torsdag gikk terroralarmen igjen i Frankrike. Drøyt to uker etter det grufulle drapet på historielærer Samuel Paty på åpen gate, gikk en mann til angrep på sivile i og ved Notre-Dame-kirken, som ligger i hovedgaten Jean Médecin i Nice. Det skjedde like etter klokken 9.

Da politiet gikk til aksjon, lå to døde personer igjen i kirkebygget. En av dem hadde fått halsen skåret over, en skjebne også Paty led for to uker siden. En tredje person klarte å rømme til en bar like ved, men døde av skadene.

I tillegg ble minst seks personer skadd i angrepet. Angrepet fremstår som målrettet, kirken hadde hevet beredskapen på grunn av den generelle terrortrusselen. En av de drepte skal ha vært kirkevergen.

Etterforskes som terror

Vitneskildringene forteller om fæle scener. En kvinne i 40-årene var ett av drapsofrene og ba ifølge TV-kanalen BFM om at de som var til stede, skulle si til barna hennes at hun elsket dem, før hun døde.

En kaféeier i området fortalte på fransk TV at en person kom inn i kafeen og fortalte at noen var blitt halshogget i kirken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer