Justine Ruszczyk Damond

Drept av politiet i Minneapolis - familien får rekorderstatning

Familien til en australsk kvinne som ble drept av politiet i Minneapolis i 2017, får 157 millioner kroner i erstatning.

40 år gamle Justine Ruszczyk Damond ble skutt og drept av en politimann i Minneapolis i 2017. Nå har byen gått med på å betale familien rekorderstatning. Foto: AP / NTB scanpix
40 år gamle Justine Ruszczyk Damond ble skutt og drept av en politimann i Minneapolis i 2017. Nå har byen gått med på å betale familien rekorderstatning. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Minneapolis har i et forlik med Damons familie også gått med på å gi ytterligere 17 millioner kroner til en organisasjon som kjemper mot vold og for strengere våpenkontroll i byen, skriver Reuters.

40 år gamle Justine Ruszczyk Damond ringte 15. juli 2017 politiets alarmsentral i Minneapolis for å anmelde det hun trodde var en mulig voldtekt bak huset der hun bodde sammen med forloveden sin.

Da den første politipatruljen ankom stedet, sto hun og ventet på fortauet, iført pyjamas. Mens hun snakket med politifolkene, ble hun uten forvarsel skutt gjennom bildøren og drept.

Den 33 år gamle politimannen Mohamed Noor som avfyrte skuddet, fikk først ulønnet permisjon. I mars i fjor ble han pågrepet og tirsdag ble han funnet skyldig i drap.

Byrået i Minneapolis har nå inngått forlik med Damons familie, og erstatningsbeløpet er det største byen noensinne har utbetalt. Det er berettiget, mens borgermester Jacob Frey.

– Dette er ingen seier for noen, men snarere en måte byen vår kan komme seg videre på, sier han.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer