Drapstiltalt mor i retten: Vi skulle alltid være sammen

Svært nedbrutt og i bruddstykker fortalte den tiltalte moren om dagen da sønnene på ett og sju år ble funnet drept på Lørenskog i fjor sommer.

Statsadvokat Ane Evang (t.v.) og forsvarsadvokat Gunhild Lærum under rettssaken mot kvinnen som er tiltalt for å ha drept sine to sønner i Lørenskog i fjor sommer. Foto: Berit Roald / NTB
Statsadvokat Ane Evang (t.v.) og forsvarsadvokat Gunhild Lærum under rettssaken mot kvinnen som er tiltalt for å ha drept sine to sønner i Lørenskog i fjor sommer. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Gang på gang gjentok kvinnen i 30-årene at hun ikke vil leve lenger da saken startet i Romerike og Glåmdal tingrett mandag. Tiltalt for å ha drept sine to sønner på ett og sju år i fjor sommer, forklarte kvinnen at det var lite hun husket fra dagen den 18. juli og den påfølgende natta da alt skjedde.

Hun erkjente ikke straffskyld etter tiltalen, men sa at det ikke kunne være andre enn hun selv som sto bak.

– Jeg husker ikke, men det må jo ha vært meg, svarte kvinnen som gang på gang brast i fortvilet gråt under den nesten fire timer langte forklaringen.

Husket blodig pute

Brannmannskaper fant kvinnen inne i den røykfylte leiligheten på Finstadjordet tidlig om søndagsmorgenen etter at brannalarmen hadde gått og sprinkleranlegget var blitt utløst. Begge guttene ble funnet kalde og livløse. De ble båret ut, men gjenopplivingsforsøk førte ikke fram. Moren var påført alvorlige skader med kniv og ble brakt til sykehus.

Siden har hun vært tvangsinnlagt på psykiatrisk sykehus og ble fremstilt i retten, ifølge forsvareren Gunhild Lærum, tungt medisinert. Selv har hun i dag ingen klar erindring av hva som skjedde, men gjenga små brokker av at hun i dag kan fornemme følelsen av vann og en pute med hennes eget blod.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer