Drapssiktet i Mjøndalen nekter straffskyld

Mannen som er siktet for å ha drept en kvinne som ble funnet død i Mjøndalen, erkjenner ikke straffskyld og vil begjære seg løslatt under fengslingsmøtet.

Politiet på stedet der den døde kvinnen ble funnet torsdag. Foto: Lise Åserud / NTB
Politiet på stedet der den døde kvinnen ble funnet torsdag. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Mannen ble avhørt torsdag kveld.

– Han samarbeider med politiet, men jeg kan ikke gå inn på ytterligere detaljer av hensynet til etterforskningen. Han erkjenner ikke straffskyld, og han vil derfor begjære seg løslatt i fengslingsmøtet fredag, sier advokat Tom Barth-Hofstad i Elden Advokatfirma i en skriftlig uttalelse til NTB.

– Naturligvis er min klient svært preget av situasjonen og tar dette svært tungt, fortsetter advokaten.

Bråk i leilighet

Det var torsdag formiddag at politiet rykket ut etter melding om bråk i en leilighet. Der befant det seg en mann og en kvinne, begge i 40-årene. Kvinnen ble bekreftet død på stedet.

– Det var naboer som varslet om voldshendelsen. Vi kan bekrefte at det er en relasjon mellom den siktede mannen og kvinnen som er funnet død, sier operasjonsleder Trond Egil Groth til NTB.

Operasjonslederen bekrefter at mannen er siktet for drap. Pårørende er varslet om saken.

Kommenterer ikke beslag

Den siktede mannen er etter pågripelsen blitt kjørt til Drammen politistasjon. Han framstilles for varetektsfengsling klokka 14 fredag.

Politiadvokat Ole Jacob Garder vil overfor NTB ikke kommentere om politiet har gjort noen beslag i saken.

– Vi er fortsatt svært tidlig i etterforskningen. Foreløpig har vi ikke startet med tekniske og taktiske undersøkelser på stedet, men det var funn på stedet som ga grunnlag for å pågripe mannen og sikte ham for drap, sier han.

Utover torsdagen jobbet politiet med vitneavhør, rundspørringer og åstedsundersøkelser.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer