Politiet er på stedet etter at en person ble funnet død natt til søndag.
Foto: NTB scanpix
Politiet er på stedet etter at en person ble funnet død natt til søndag. Foto: NTB scanpix Vis mer

Drapssiktet ble løslatt - etterforskningen fortsetter

Mann ble funnet død på en privat adresse natt til søndag.

Publisert
Sist oppdatert

Statsadvokaten, som er myndigheten som kan frafalle siktelsen mot mannen, er orientert om løslatelsen, opplyser påtaleansvarlig Silje Kristin Noem i Trøndelag politidistrikt til NTB mandag formiddag.

Mannen ble løslatt søndag kveld fordi påtalemyndigheten mente at vilkårene for fortsatt pågripelse og varetektsfengsling ikke var oppfylt.

Det er fremdeles uklart hva som har skjedd etter at mann ble funnet død på en privatadresse på Fergeland øst for Steinkjer sentrum natt til søndag.

Gjennomførte rekonstruksjon

– Etterforskningen pågår fortsatt. Dagen i dag bruker vi på å gjøre ytterligere avhør og gjennomgå digitale beslag. Politiets oppfatning av at en straffbar handling har skjedd, er svekket, sier Noem.

Hun understreker at politiet fortsatt jobber ut ifra flere mulig hypoteser, og at etterforskningen vil fortsette med stor styrke utover i uka. Ifølge Adresseavisen gjennomførte politiet en rekonstruksjon av et mulig hendelsesforløp sent søndag kveld.

Vil ikke si noe om dødsårsak

Mandag har politiet mottatt en foreløpig obduksjonsrapport. Ifølge Noem har politiet en klar formening om hva som var dødsårsaken, men at de ikke ønsker å gå nærmere inn på det foreløpig.

Politiet har ikke ønsket å opplyse om avdødes alder, men har bekreftet at det er en «voksen», mannlig utenlandsk statsborger. Siktede og avdøde var i samme omgangskrets.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer