Drapssiktet 36-åring i Mortensrud-saken erkjenner ikke straffskyld

Den 36 år gamle mannen som er siktet for å ha drept Hamse Hashi Adan på Mortensrud i 2021, erkjenner ikke straffskyld. Politiet ber om fire uker i varetekt.

Blomster og lys utenfor en inngang på Lofsrud skole på Mortensrud i Oslo etter at 20 år gamle Hamse Hashi Adan ble skutt og drept i 2021. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Blomster og lys utenfor en inngang på Lofsrud skole på Mortensrud i Oslo etter at 20 år gamle Hamse Hashi Adan ble skutt og drept i 2021. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Han erkjenner ikke straffskyld, opplyser mannens forsvarer, advokat Svein Holden, til NTB.

Hamse Hashi Adan døde av skadene etter å ha blitt skutt på Mortensrud i Oslo 7. oktober 2021. To dager etter reiste brødrene Valon (36) og Visar Avdyli (33) fra Norge til Pristina i Kosovo. De ble i ettertid siktet for drap eller medvirkning til drapet på Adan.

Valon Avdylis forsvarer, advokat Svein Holden, opplyser til NTB at hans klient nekter straffskyld for drapet på 20 år gamle Hamse Hashi Adan på Mortensrud høsten 2021. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Valon Avdylis forsvarer, advokat Svein Holden, opplyser til NTB at hans klient nekter straffskyld for drapet på 20 år gamle Hamse Hashi Adan på Mortensrud høsten 2021. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer

Den eldste av brødrene kom tirsdag til Norge etter å ha sittet fengslet i Tyrkia for ulovlig opphold i landet.

Han blir framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett onsdag, bekrefter Oslo-politiet. Fengslingsmøtet er foreløpig berammet til klokka 14 onsdag, men berammingen kan bli omgjort.

Ber om fire uker

Det er fortsatt uavklart hvorvidt Avdyli samtykker til varetekt og om fengslingsbegjæringen kan behandles uten rettsmøte. Dette skal avklares i løpet av formiddagen.

Advokat Holden har ikke besvart NTBs spørsmål om Avdyli samtykker til fengslingsbegjæringen.

– Valon Avdyli begjæres i dag varetektsfengslet etter at han ble pågrepet av politiet i går ettermiddag. Påtalemyndigheten ber om fire uker fengsling med brev- og besøksforbud i hele perioden, samt full isolasjon de første to ukene, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Valon Avdyli, som tidligere er domfelt for deltakelse i IS, er så langt ikke avhørt. Han vil «bli tilbudt muligheten til å forklare seg i saken» i løpet av de neste dagene, opplyser Oslo-politiet.

Ber lillebror melde seg

– Valon Avdylis lillebror Visar Avdyli er fortsatt etterlyst i saken. Politiet oppfordrer ham til å melde seg for politiet, sa politiadvokat Børge Enoksen i Oslo politidistrikt under en pressekonferanse mandag om pågripelsen.

Brødrene er i tillegg siktet for drapsforsøk på personene som sto i nærheten av Adan da skuddene falt. De er også siktet for anskaffelse av våpen og benyttelse av disse på offentlig sted.

Visar Avdylis forsvarer, advokat Øyvind Bratlien, som ikke ønsker å kommentere saken overfor NTB.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer