Drapssiktede i Porsgrunn erkjenner å ha utøvd vold mot avdøde, men nekter straffskyld

Den 18 år gamle kvinnen som ble pågrepet for drapet i Porsgrunn natt til mandag, erkjenner å ha utøvd vold mot den drepte 22-åringen. Hun nekter straffskyld.

Politiet sperret av området rundt det antatte åsted etter at mann ble funnet drept mandag kveld. Foto: Annika Byrde / NTB
Politiet sperret av området rundt det antatte åsted etter at mann ble funnet drept mandag kveld. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etterforskningen viser at det under voldsutøvelsen trolig ble benyttet et balltre. Den foreløpige obduksjonsrapporten indikerer at 22-åringen døde som følge av slag mot hodet, opplyser Sørøst politidistrikt i en pressemelding.

Politiinspektør Odd Skei Kostveit i Sørøst politidistrikt sier at kvinnen likevel nekter straffskyld.

– Hun har forklart seg om hendelsesforløpet og motivet, men jeg kan ikke utdype dette av hensyn til etterforskningen, sier Kostveit.

Han vil ikke gå inn på hva slags beslag som har blitt gjort i saken, med unntak av balltreet.

Torsdag startet avhørene av den siktede 18-åringen. Fredag fortsetter avhørene og gjennomgangen av elektroniske spor, opplyser politiet.

Det er også et vitne som har sett deler av hendelsen.

– Vedkommende har vært i avhør i dag. sier Kostveit.

Kvinnens forsvarer, Heidi Ysen, sier til Dagbladet at hennes klient samarbeider godt med politiet under avhør, men er fortvilet og preget.

Det er oppnevnt to sakskyndige som skal gjennomføre en rettspsykiatrisk undersøkelse av kvinnen.

– De ble oppnevnt i dag og er allerede i gang med sitt arbeid, sier politiinspektøren.