Skytingen i El Paso

Drapsmannen kan risikere dødsstraff

Påtalemyndigheten i Texas vil kreve dødsstraff for mannen som drepte 20 mennesker på et shoppingsenter i El Paso, melder lokale myndigheter.

Publisert

Statsadvokat Jaime Esparza sa søndag at det ikke er noen tvil om at myndighetene vil framsette dette kravet.

-Vi mener dette er en forbrytelse som omfattes av dødsstraff, og følgelig risikerer gjerningsmannen til å få denne dommen, sier Esparza.

Også på føderalt nivå kommer det meldinger om at gjerningsmannen har gjort seg skyldig i en forbrytelse som kvalifiserer til dødsstraff.

Justisdepartementets representant i den vestlige delen av Texas, John Bash, sier at føderale myndigheter i Washington ser på en tiltale som omfatter hatkriminalitet og våpenbruk.

-Vi ser på dette som innenlandsk terrorisme. Og vi gjør det vi skal mot terrorister i dette landet. Det er å gi rask og korrekt rettsbehandling, sa Bash søndag.

Politiet vurderer det nå slik at det kun var en gjerningsperson, ikke flere slik det ble meldt i de første kaotiske minuttene. To personer med tilknytning til politimyndighetene sier til AP ast det dreier seg om den 21 år gamle Patrick Crucius fra byen Allen, ti timers biltur fra El Paso. Politiet sperret av områder i Allen kort tid etter at gjerningsmannen ble pågrepet.

Han skal ha blitt pågrepet uten at politiet åpnet ild.

(©NTB)

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer