Drapsforsøk på seilbåt i Atlanterhavet: Siktede tilbake i Norge

En mann som er siktet for drapsforsøk om bord på en seilbåt i Atlanterhavet, er tilbake i Norge. Han fremstilles for varetektsfengsling over helga.

Publisert

Da siktede returnerte til Norge lørdag formiddag, ble han pågrepet av politiet. Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling mandag i Oslo tingrett, opplyser Kripos i en pressemelding.

I slutten av juli fikk Kripos melding om at en skadd person var hentet på en seilbåt i Atlanterhavet og brakt til sykehus i Fransk Guyana. Den andre som var i båten, ble umiddelbart siktet for drapsforsøk. Begge mennene er norske statsborgere.

– Den siktede søkte etter hvert havn i Trinidad og Tobago, der han ble nektet innreise og holdt under oppsyn i seilbåten av myndighetene i landet. Personell fra Kripos dro denne uken til Trinidad og Tobago for å hente siktede til Norge, sier politiadvokat Anette Berger i Kripos.

Idet den siktede mannen ankom Norge lørdag formiddag, ble han pågrepet av politiet. Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling mandag i Oslo tingrett.

Mannens forsvarer er Øyvind Bratlien.

Mer om