Drapsdømte Jaime Osuna er tiltalt for å ha torturert, partert og drept mannen han delte celle med i Corcoran State Prison i California. Foto: California Department of Corrections and Rehabilitation / AP / NTB scanpix
Drapsdømte Jaime Osuna er tiltalt for å ha torturert, partert og drept mannen han delte celle med i Corcoran State Prison i California. Foto: California Department of Corrections and Rehabilitation / AP / NTB scanpix Vis mer

Drapsdømt tiltalt for å ha torturert og halshogget medfange i USA

En drapsdømt mann i USA er tiltalt for å ha torturert, drept og partert mannen han delte celle med i et fengsel i California.

Publisert

Myndighetene omtaler fengselsdrapet som usedvanlig sadistisk. 31 år gamle Jaime Osuna skal ha drept 44 år gamle Luis Romero og kuttet av ham flere kroppsdeler, inkludert hodet.

Det er uklart hvor mye av parteringen som skjedde mens Romero fortsatt var i live, men statsadvokat Phil Ebsenshade opplyser at «vi tror offeret var ved bevissthet i hvert fall deler av tiden».

Osuna erklærte seg ikke skyldig da han møtte i retten torsdag. Flere av omstendighetene gjør at han risikerer dødsstraff. Tiltalen omfatter drap, tortur, ulovlig våpenbesittelse og påføring av alvorlige, permanente skader – omtalt som «mayhem» i det amerikanske lovverket.

Ifølge tiltalen handlet Osuna «med intensjon om å forårsake grusom og ekstrem smerte og lidelse med et formål om hevn, utpressing, overtalelse og sadisme».

Osuna er tidligere dømt til livsvarig fengsel for å ha drept en kvinne i 2011. Romero, som også var dømt for drap, ble funnet død på cella som mennene delte i Corcoran State Prison på morgenen 9. mars. Fengselet har ikke oppgitt noen nærmere opplysninger om hvordan fangene overvåkes om natten.

California dømmer fortsatt folk til døden, men ingen har blitt henrettet i delstaten siden 2006. For en drøy måned siden ga guvernør Gavin Newsom ordre om å stanse alle planlagte henrettelser.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.