Drapsdømt sønn anker dom på 16 års fengsel

Den 28 år gamle mannen som er dømt til 16 års fengsel for å ha drept sin far med et brannslokningsapparat lille julaften i fjor, anker dommen.

Krimteknikere undersøker boligen i Sandnes der drapet fant sted lille julaften i fjor. Arkivfoto: Carina Johansen / NTB scanpix
Krimteknikere undersøker boligen i Sandnes der drapet fant sted lille julaften i fjor. Arkivfoto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Dommen, som var i tråd med aktors påstand, falt tidligere denne måneden i Jæren tingrett, og var enstemmig.

– Min klient har besluttet å anke dommen fra tingretten. Anken gjelder straffutmålingen, sier mannens forsvarer, advokat Vegard Bråstein, til Stavanger Aftenblad.

Hendelsen skjedde i Sandnes lille julaften i fjor. Mens 28-åringens far lå og sov, slo han faren gjentatte ganger i hodet med et brannslukningsapparat. Dette resulterte i omfattende hodeskader, og 55-åringen døde kort tid etter. Sønnen varslet selv politiet og har erkjent drapet.

I retten forklarte 28-åringen at han hadde tenkt på drapet i noen uker og vurdert flere alternativer for å ta livet av faren. Både ved å slå ham med et brannslokningsapparat, ved å stikke ham, eller ved kvelning.

Før drapet var sønnen aktiv på nettforumet 4chan og fortalte om drapsplanene. Flere brukere skal ha oppfordret ham til å gjøre alvor av dem. Han tok også bilder av liket og la dem ut på nettet.

– Jeg har mange minner fra min far. Både jeg og moren min måtte noen ganger rømme fra ham. Vi var redde for ham. Volden mot meg startet før jeg var ti år gammel, sa 28-åringen i sin frie forklaring under rettssaken ifølge Stavanger Aftenblad.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer