Henrettelse i USA:

Drapsdømt mann henrettet

En drapsdømt mann ble henrettet i Oklahoma torsdag etter at delstatens guvernør hadde avvist en anmodning om å stanse henrettelsen.

Drapsdømte James Coddington, her sammen med sin advokat Julie Gardner på videoopptak fra 3. august i år, ble henrettet torsdag, til tross for at Oklahomas benådningsnemnd hadde anbefalt at henrettelsen ikke skulle gjennomføres. Foto: AP / NTB
Drapsdømte James Coddington, her sammen med sin advokat Julie Gardner på videoopptak fra 3. august i år, ble henrettet torsdag, til tross for at Oklahomas benådningsnemnd hadde anbefalt at henrettelsen ikke skulle gjennomføres. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

James Coddington (50) ble henrettet med giftsprøyte i et fengsel i McAlester i Oklahoma torsdag formiddag. Han ble erklært død etter 14 minutter, opplyser delstatens fengselsmyndighet. Coddington var dømt til døden for drapet på en 73 år gammel mann i 1997 som hadde nektet å gi ham penger til narkotika.

Oklahomas benådningsnemnd hadde anbefalt at henrettelsen ikke skulle gjennomføres, men anbefalingen ble avvist av delstatens republikanske guvernør Kevin Stitt. Oklahoma innførte i 2015 en midlertidig stans i henrettelser, men praksisen ble gjenopptatt i fjor.

James Coddington er den tiende personen som har blitt henrettet i USA så langt i år.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer