Drapsdømt 17-åring mistenkt for å stå bak eksplosjon

En 17-åring som er dømt for å ha skutt og drept en mann på et treningssenter i Stockholm, er mistenkt for å ha stått bak eksplosjonen i Södertälje tirsdag.

Illustrasjonsfoto av Stockholm. Zephyr_p / Shutterstock / NTB
Illustrasjonsfoto av Stockholm. Zephyr_p / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

17-åringen er mistenkt for forsøk på utpressing, to tilfeller av oppfordring til utpressing og oppfordring til drap, og blir begjært varetektsfengslet. En annen person er også pågrepet.

Natt til tirsdag ble en mann ble skadd i en eksplosjon utenfor et leilighetsbygg i Södertälje. Skadene var ikke livstruende.

Både SVT og Aftonbladet melder at politiet mistenker at eksplosjonen var rettet mot en ansatt ved et lukket ungdomsanstalt i Södertälje.

17-åringen soner allerede en dom på lukket ungdomsavdeling for å ha skutt og drept en mann på et treningssenter i mars i fjor. Tidligere i år skapte han igjen overskrifter da bevæpnede personer hjalp ham rømme i forbindelse med et tannlegebesøk. Han var på rømmen i omtrent en uke, før han ble pågrepet og fengslet igjen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer