Kidnapping på Filippinene

Dramatisk redningsaksjon for kidnappet ektepar

En general på Filippinene sier styrker har reddet en britisk mann og hans filippinske kone som ble bortført fra et feriested av en IS-gruppe i oktober.

Filippinske Wilma Hyrons og hennes britiske ektemann Allan ble bortført i oktober fra feriestedet de eier på Filippinene. Nå er de fri, og her prater de med generalmajor Corleto Vinluan etter aksjonen i Sulu-provinsen etter over sju uker i fangenskap. Foto: Filippinsk militære / AP / NTB scanpix
Filippinske Wilma Hyrons og hennes britiske ektemann Allan ble bortført i oktober fra feriestedet de eier på Filippinene. Nå er de fri, og her prater de med generalmajor Corleto Vinluan etter aksjonen i Sulu-provinsen etter over sju uker i fangenskap. Foto: Filippinsk militære / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Ifølge generalløytnant Cirilito Sobejana fant soldatene IS-gruppa som hadde tatt Allan Hyrons og kona Wilma i byen Parang i Sulu-provinsen. Paret ble reddet i sikkerhet etter en kort skuddveksling.

– Det var en løpende skuddveksling. De to ble etterlatt fordi de ikke kunne dra dem med seg lenger, forklarer Sobejana.

Paret skal ha blitt holdt fanget av islamistgruppa Abu Sayyaf i jungelen siden de ble bortført 4. oktober fra feriestedet de eier i Tukuran sør på Filippinene.

Da de ble funnet av soldatene mandag, skjøt de først mot hverandre, før kidnapperne løp i alle retninger, og soldatene la på sprang etter dem.

Ifølge militæret kom ikke ekteparet Hyrons til skade i skytingen. Det er ikke blitt betalt løsepenger i saken.

Et bilde av de to, smilende, er frigitt av hæren, og Sobejana sier de skal gjennom en medisinsk sjekk før de skal intervjues av militæret.

Bortføringen med krav om løsepenger har blitt mindre vanlig på Filippinene, men forekommer ennå.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer