Dopapir og bind kan bli dyrere i sommer

Prisen på bind og dopapir vil stige i sommer, varsler det svenske hygieneselskapet Essity. Nedsalg i Russland og dyrere innsatsfaktorer ligger bak.

Toalettpapir, bind og babyprodukter vil bli dyrere til sommeren, varsler det svenske hygieneselskapet Essity. Foto: Erlend Aas / NTB.
Toalettpapir, bind og babyprodukter vil bli dyrere til sommeren, varsler det svenske hygieneselskapet Essity. Foto: Erlend Aas / NTB. Vis mer
Publisert

Essity, som er morselskap til selskaper som Tena, Libresse og Tork, som selger dopapir og andre produkter i Norge, varsler at prisene kan stige.

– Det er store kostnadsøkninger knyttet til råvarer, distribusjon og energi, sier administrerende direktør Bjørn Øyrås i Essity Norway AS til NTB.

Ifølge Øyrås har kostnadsøkningene pågått over tid, både under og etter pandemien. Krigen i Ukraina og sanksjonene mot Russland har lagt ytterligere press på selskapet. Øyrås kan ikke si noe om hvordan prisøkningene vil se ut.

– Prisstigningene vil variere avhengig av kategori, om den er energi- eller oljedrevet, eller drevet av andre kostnader, sier Øyrås, som poengterer at det ikke er Essity som setter kundenes pris i butikk.

Norske forbrukere vil sannsynligvis oppleve prisøkning til sommeren. Essitys avtaler med dagligvaresektoren blir satt to ganger i året. Neste vindu er 1. juli.

Selskapene under Essity produserer i tillegg til dopapir blant annet feminine produkter og babyprodukter. I 2021 omsatte Essity Norway AS for 1,4 milliarder kroner.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer