USAs presidentvalg i 2020:

– Donald Trump har i praksis tre motstandere i valgkampen

Natt til onsdag går president Donald Trump og utfordreren Joe Biden på scenen til den første av tre debatter. TV-sendte oppgjør går 60 år tilbake i tid.

Donald Trump møter utfordrer Joe Biden mens oppslagene om hans gjeldssituasjonen og beskjedne skattebidrag dominerer mediene. Foto: AP / NTB
Donald Trump møter utfordrer Joe Biden mens oppslagene om hans gjeldssituasjonen og beskjedne skattebidrag dominerer mediene. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

I det som har vært en uvanlig valgkamp, sterkt påvirket av coronaviruset, skal endelig begge kandidatene ut på tur – til Cleveland. Debatten mellom Trump og Biden sendes på samtlige av USAs store TV-kanaler og nyhetskanaler og er den første av tre.

De to kandidatene får først to minutter til å svare på et spørsmål som blir valgt tilfeldig fra en rekke temaer. Deretter blir det en tradisjonell debatt mellom de to.

Det er ventet at Biden og Trump kommer til å ha en opphetet runde om presidentens kandidat til Høyesterett, Amy Coney Barrett, og hans iver etter å erstatte avdøde Ruth Bader Ginsburg så raskt som mulig.

I tillegg vil Trump garantert få spørsmål om New York Times' avsløring av hans skattemeldinger og det forhold at han er en gjeldstynget president som angivelig betalte så lite som 750 dollar i skatt i årene 2016 og 2017.

Trumps vage uttalelser om hvordan han vil håndtere et eventuelt valgtap vil nok også bli et hett tema.

Trump sliter mer enn i 2016

Årets to presidentkandidater er til sammen 151 år gamle. 74 år gamle Trump har ofte prøvd å framstille den 77 år gamle Biden som senil og påvirket av narkotika, og har krevd at han tar en narkotikatest før debatten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer