USA

Dømt til fengsel for terrorplan mot muslimer i USA

En 20-åring er dømt til sju års fengsel for å ha planlagt en terroraksjon mot et muslimsk samfunn i Rochester i USA.

Vincent Vetromile, som nå er dømt til sju års fengsel, i et arkivbilde tatt i mars. Foto: Jamie Germano / AP / NTB scanpix
Vincent Vetromile, som nå er dømt til sju års fengsel, i et arkivbilde tatt i mars. Foto: Jamie Germano / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Vincent Vetromile fikk dommen tirsdag, og er den fjerde som er dømt til fengsel etter at amerikansk politi i januar avdekket terrorplanen mot Islamberg i Delaware County.

20 år gamle Brian Colaneri og 19 år gamle Andrew Crysel ble dømt til tolv års fengsel i august, etter å ha sagt seg skyldige i å ha planlagt en terroraksjon. En 16-åring, som på grunn av sin unge alder ikke er navngitt, er dømt til sju års fengsel.

Ifølge politiet ble det under pågripelsene funnet 23 rifler og hagler, samt tre hjemmelagde sprengladninger hos de fire som ble pågrepet.

Islamberg ligger vest for Catskills-fjellene i delstaten New York, og styres av organisasjonen Muslims of America som også leder 21 andre fellesskap i Nord-Amerika. Det bor om lag 200 mennesker der.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer