Dømt til 90 ganger livstid i fengsel

Mannen som i 2019 skjøt og drepte 23 mennesker i El Paso i Texas, er dømt til 90 ganger livstid i fengsel.

Patrick Crusius er dømt til 90 livstidsstraffer for masseskytingen ved et kjøpesenter i El Paso i Texas i 2019 der 23 mennesker ble drept. Bildet er fra et fengslingsmøte i 2019. Arkivfoto: Briana Sanchez / The El Paso Times via AP / NTB
Patrick Crusius er dømt til 90 livstidsstraffer for masseskytingen ved et kjøpesenter i El Paso i Texas i 2019 der 23 mennesker ble drept. Bildet er fra et fengslingsmøte i 2019. Arkivfoto: Briana Sanchez / The El Paso Times via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Dommen falt i en føderal domstol i Texas fredag.

Patrick Crusius, som nå er 24 år gammel, var anklaget for å ha skutt målrettet mot personer med latinamerikansk opprinnelse da han i 2019 åpnet ild ved et kjøpesenter. 23 mennesker ble drept og flere titalls såret.

Tidligere i år erklærte han seg skyldig i 50 tilfeller av hatkriminalitet.

El Paso er en grenseby i Texas, og befolkningen er i stor grad latinamerikanere. De fleste av de drepte hadde spanske etternavn og åtte av dem var mexicanere.

Selv om Crusius unngikk dødsstraff i den føderale domstolen, har påtalemyndigheten i Texas sagt at de vil forsøke å få ham dømt til døden i en delstatsdomstol.

Mer om