Dømt til 15 års fengsel for drap på samboer

En mann er dømt til 15 års fengsel for å ha drept sin samboer Linn Merete Andersen i Norseund natt til 5. april i fjor.

Politi og krimteknikere er til stede ved en bolig i Noresund. En mann i 30-årene er siktet for å ha drept en kvinne i Noresund i Krødsherad. Mannen meldte seg selv til politiet. Kvinnen og mannen var samboere.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Politi og krimteknikere er til stede ved en bolig i Noresund. En mann i 30-årene er siktet for å ha drept en kvinne i Noresund i Krødsherad. Mannen meldte seg selv til politiet. Kvinnen og mannen var samboere.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Andersen døde etter å ha blitt knivstukket en rekke ganger.

– Retten har kommet til at tiltalte utvilsomt har handlet forsettlig, og at han holdt det for sikkert eller overveiende sannsynlig at Linn Merete Andersen ville dø som følge av knivstikkene, skriver tingrettsdommer Ann Kristin Vike i dommen ifølge Drammens Tidende.

I retten erkjente mannen å ha knivstukket Linn Merete to-tre ganger, men nektet for å ha drept henne. I dommen blir det konkludert med at Andersen ble knivstukket 22 ganger.

Samboerparet skal ha kranglet rett i forkant av drapet. Samboeren har påberopt seg nødverge, men retten mener dette ikke er relevant i denne saken.

I tillegg til fengsel er samboeren dømt til å betale over fem millioner kroner til Andersens etterlatte, det vil si hennes foreldre og barn.

Følg Sol på Facebook!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer